۱۳۸۷ خرداد ۲۸, سه‌شنبه

دستگاه تنفس (قسمت سوم)





























الف- میکروبها می توانند از راههاي تنفسي مانند حفره بيني ، حفره دهان و حلق و لوزه ها مي تواند وارد ششها شوند . اين ميكروبها مي توانند به ششهاي ما آسيب برساند و به بيماريهاي عفوني و چركي دچار مي شويم. پس بايد از خود مراقبت كنيم.
ب-در موقع سرماخوردگي سعي كنيد غذا هاي گرم بخوريد، دهان و بيني خود را در موقع عطسه و سرفه كردن با يك دستمال بپوشانيد ، از دست دادن و روبوسي با ديگران خوداري كنيد، آب دهان وبيني خود را روي زمين نريزيد، بيشتر استراحت كنيد

پ-در هواي سرد لباس كلفت بپوشيد و وسايلي مانند ليوان و حوله و وسايل غذاخوري خود را ضد عفوني كنيد و پيش پزشك برويد و داروهاي خود را سر وقت بطور مرتب استفاده کنید ت-از بيماريهاي دستگاه تنفسي آسم است . اگر شما به اين بيماري مبتلا هستيد بايد مراقب باشيد تا از ديگران ويروسهاي سرماخوردگي به شما منتقل نشود. و از موادي مانند گردو غبار ، دود سيگار ، گرده گياهان و آلودگي هوا دوري كنيد.اين موارد بالا مي توانند باعث تشديد آسم و تنگي نفس شوند. ث- پنجره ها ي اتاق خود را در طول روز باز بگذاريد تا هواي تازه وارد اتاق شود. هواي تازه نه تنها براي تأ مين اكسيژن، بلكه بر اثر جريان انداختن هوا ، هواي اتاق عوض مي شود و بدن در هواي كه در حال جريان است احساس بهتري دارد. · ج- در روز هاي كه آلودگي هوا زياد است. بخصوص آنهاي كه از بيماري تنفسي رنج مي برند از منزل خارج نشوند ويا از ماسك استفاده كنيد . زيرا آلودگي هوا باعث كاهش سلامتي شما مي شودو به دستگاه تنفسي شما آسيب مي رساندو ذرات هواي آلوده بخصوص بر سيستم مركزي اعصاب كودكان در حال رشد تأثير بدي دارد. سوزش چشم ، آب ريزش بيني ، سينه درد و حتي خونريزي ششي از قبيل ناراحتي هاي هستند كه در اثر آلودگي شديد هوا رخ مي دهند. · چ- دود سيگار و مواد حاصل از سوختن سيگار مي تواند باعث كاهش فعاليتهاي دستگاه تنفسي شود. بو كردن برخي از مايعات مانند بنزين ، نفت ، گاز هاي سمي ،دود آتش بخاري ، دود حاصل از آتش سوزي و بخصوص در مناطق سرد كشور خوابيدن در اتاقهاي دربسته كه در آن بخاري و چراغ نفت سوز استفاده مي شود موجب خفگي و مسموميت انسان مي شود। و ششهاي انسان آسيب مي بيند. از مواردي كه مانع استفاده بدن ما از اكسيژن هوا مي شود بايد دوري كرد.

ح-بچه ها در غذاهاي كنسرو شده مانند تن ماهي ممكن است يك نوع باكتري وجود داشته باشد كه مي تواند باعث از كار افتادن عضلات تنفسي مي گرددو تنفس را نامنظم مي كند و ضربان قلب كند و ضعيف شده ودر نتيجه خفگي و مرگ به علت فلج اعصاب تنفسي فرا مي رسد. پس قبل از مصرف ، آن را به مدت 20دقيقه در آب بجوشانيد. بوتوليسم يك نوع مسموميت غذائي است كه در نتيجه سم نوعي باكتري در غذا يا كنسرو توليد مي شود. خوشبختانه سم آن در مقابل حرارت مقاومت نمي كند.

هیچ نظری موجود نیست:

درباره من

علوم و روش آموزش آن به کودکان و نوجوانان و طراحی و تصویر سازی

فهرست وبلاگ من